Trouwen

Belangrijk: staat deze info op jullie trouwkaarten?

De datum is gepland, de trouwlocatie geboekt en het programma genoteerd. Nu is het tijd om de trouwuitnodigingen te versturen! Maar wat zet je naast deze cruciale info zoals data, tijden en locaties op jullie trouwkaart? Je kunt de uitnodigingen helemaal naar eigen smaak en inzicht vormgeven, maar wij zetten graag een aantal punten voor je op een rijtje die je misschien niet wilt vergeten!

 1. Contactgegevens van de ceremoniemeester
  Grote kans dat jullie iemand hebben gevraagd om jullie te helpen met het organiseren van jullie trouwdag. Vergeet niet het telefoonnummer en/of emailadres van deze persoon te delen met jullie gasten. Plaats er eventueel bij dat gasten hun aanwezigheid kunnen doorgeven aan de ceremoniemeester, maar dat ze ook met vragen over dieetwensen en cadeautips bij diegene terecht kunnen.
 2. De dresscode
  Hebben jullie een kleurschema of specifiek thema uitgekozen voor jullie bruiloft? Misschien is het dan ook een idee om een dresscode te bepalen. Zo past alles uiteindelijk prachtig bij elkaar en dat ga je zeker terugzien op de foto’s!
 3. Jullie cadeauwensen
  De meeste mensen plaatsen een envelop icoontje op de kaart om aan te geven dat ze voornamelijk erg blij zouden zijn met een financiële bijdrage. Je kunt er eventueel bij aangeven waar jullie dit geld voor gaan gebruiken, zoals bijvoorbeeld jullie huwelijksreis. Als jullie andere cadeauwensen hebben (of juist niet!), dan kun je dit ook aangeven.
 4. No kids allowed
  Hebben jullie veel familie of vrienden met kinderen? Dan is het handig om tijdig aan te geven of deze ook welkom zijn op jullie feestje. Of je nu voor een kinderloze bruiloft gaat of dat jullie juist een speciaal kinderhoekje hebben ingericht op de dag: het is voor jullie gasten erg fijn als ze van tevoren weten of hun kinderen welkom zijn. Zo kan er eventueel ook op tijd oppas geregeld worden.
 5. Dag- of avondgast?
  Er is niets zo ongemakkelijk als een avondgast die ’s morgens al bij jullie op de stoep staat. Geef daarom duidelijk aan op de trouwkaart wanneer voor die specifieke gast het feest begint (en waar!).
 6. Unplugged wedding
  Hebben jullie nog andere specifieke wensen voor de dag, zoals dat jullie misschien willen dat gasten geen foto’s maken tijdens de ceremonie? Ook dit kun je op de trouwkaarten plaatsen. Laat het ook even weten wanneer jullie liever niet hebben dat er foto’s worden gedeeld op social media of wanneer jullie juist een speciale hashtag in het leven hebben geroepen!

Het klinkt misschien als veel informatie, maar jullie hebben natuurlijk ook veel tijd, moeite en geld gestoken in het organiseren van deze speciale dag. Dan is het wel zo fijn dat iedereen op de hoogte is van het programma en al jullie wensen, toch?

Ook handig: inlegkaartjes

Komen jullie wat ruimte tekort op jullie trouwkaarten? Bestel dan een inlegkaartje om alle extra informatie op te plaatsen. Ook hebben we RSVP kaartjes in ons assortiment waar de gasten gemakkelijk op kunnen aangeven of ze aanwezig kunnen zijn of niet. En kom je er niet helemaal uit? Neem gerust even contact met ons op!

Related Posts