Geboorte

Tips voor een origineel kraamcadeau

Hoera! Er is een kindje geboren! Of je nu een neefje, kleindochter of buurkindje hebt gekregen, wanneer je de kleine gaat ontmoeten is het natuurlijk leuk om een kraamcadeautje mee te nemen. Maar wat geef je kersverse ouders en hun pasgeboren zoon of dochter? Het zoveelste rompertje, knuffeltje of speentje is hartstikke leuk – maar hebben ze er daar niet al genoeg van? Bij deze geven we je een aantal tips voor origineel kraamcadeau! 

Een zelfgemaakte maaltijd 

Waar je als nieuwe ouder waarschijnlijk niet op zit te wachten is boodschappen doen, koken en een berg afwas wegwerken. Veel papa’s en mama’s geven daarom aan heel blij te zijn met een zelfgemaakte maaltijd als kraamcadeau. Iets lekkers en voedzaams waar de pas bevallen moeder goed mee kan herstellen is heel welkom. Een pan soep, een heerlijke lasagne of een zelfgebakken bananenbrood, er is genoeg te verzinnen. Ben je zelf geen keukenprins(es)? Bestel dan eens eten voor ze of geef een cadeaubon van hun favoriete restaurant of afhaalwebsite cadeau. Uiteraard is het slim om van tevoren even na te vragen waar ze zin in zouden hebben en of er nog allergieën in het spel zijn. 

Ook hulp in het huishouden wordt door veel nieuwe ouders gewaardeerd! Bied eens aan om de vaatwasser uit te ruimen, de hond uit te laten of de plantjes water te geven wanneer je op kraambezoek bent. Kleine moeite voor jou en het scheelt een hoop energie voor de ouders. Die hebben nu wel iets beters te doen! 

Een gepersonaliseerd kraamcadeau 

Een ander origineel kraamcadeau is het gepersonaliseerde cadeau. Je kunt veel geboorteproducten vinden waarop de naam en/of de geboortedatum van de kleine gedrukt of geborduurd kan worden. Bij Koningkaart vind je een aantal leuke producten die perfect zijn als uniek kraamcadeautje! Denk bijvoorbeeld aan onze geboorteposters met daarop een lieve illustratie, de naam en de geboortegegevens van het pasgeboren kindje. Maar ook een canvas of houten blok met daarop het geboortekaartje is een mooie blijvende herinnering. Kies een ontwerp dat goed aansluit bij de babykamer, dan steel je sowieso de show!  

Ga bijvoorbeeld voor een lieve geboorteposter met walvisjes. Of wat denk je van een canvas met tropische dieren en bladeren? Bij Koningkaart vind je tal van mooie posters voor de kinderkamer.

Een massage voor mama

Een bevalling is niet niks en het herstel van een kersverse moeder kan wel even duren. Een mooi cadeau om haar mee te verwennen na deze geweldige prestatie is een massage of postpartum behandeling. Zo’n momentje voor jezelf is zeldzaam in de eerste weken met een kindje! Er bestaan speciale massages en andere behandelingen voor de kraamvrouw, deze zijn bevorderlijk voor het herstel en zorgen voor diepe ontspanning. Het fijne van zo’n speciale massage is dat de masseur aan huis komt, de slaapkamer omtovert tot mini spa en dat mama en baby dus gewoon samen kunnen blijven tijdens dit bijzondere moment.  

TIP: Pak de cadeaubon voor zo’n behandeling bijvoorbeeld in samen met wat fijne verzorgingsproducten, zoals een lekkere lichaamsolie of bodylotion. 

Voor welk origineel kraamcadeau ga jij? Iets lekkers, een gepersonaliseerd presentje of toch een massage?

Related Posts