Geboorte

Zomerse meisjesnamen

Verwachten jullie deze zomer een dochtertje? Tijd voor wat zomerse inspiratie voor meisjesnamen. Dit zijn onze suggesties voor een naam voor een meisje geboren in juni, juli of augustus. Natuurlijk zijn er nog heel veel andere leuke meisjesnamen.

Marisol is een meisjesnaam van Spaanse oorsprong, een samensmelting van MarĂ­a en Sol, wat ‘zon’ betekent in het Spaans. Dit geeft de naam de betekenis ‘Maria van de Zon’ of ‘Zonneschijn van Maria’. Vooral populair in Spaanstalige landen, straalt Marisol warmte en vrolijkheid uit en wordt vaak geassocieerd met een levendige persoonlijkheid. Een zomer geboortekaartje past dan ook perfect bij deze leuke naam.

De meisjesnaam Isla is van Schotse en Spaanse oorsprong en betekent ‘eiland’. Afgeleid van de rivier de Islay in Schotland, is Isla populair in Engelstalige landen zoals het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Denk je erover om jouw dochtertje Isla te noemen dan is een geboortekaartje met zee natuurlijk ideaal.

Juno, een naam van Romeinse oorsprong, is afgeleid van de Romeinse godin Juno, die de beschermgodin van vrouwen en het huwelijk was. Juno wordt vaak geassocieerd met kracht en koninklijke waardigheid. Beide namen zijn aantrekkelijk door hun eenvoudige, melodieuze klank en rijke betekenis. De meisjesnaam June is van Latijnse oorsprong en betekent ‘juni’, verwijzend naar de maand. In de zomer is een geboortekaartje met fruit en de naam June dan ook een perfecte combinatie.

De meisjesnaam Lily of Lilly is van oorsprong Engels en betekent letterlijk ‘lelie’. Een bloem die symbool staat voor zuiverheid, onschuld en schoonheid. Lily is een populaire naam in veel Engelstalige landen vanwege de eenvoudige klank en de positieve associatie met de lelie. Ook in Nederland wint deze leuke naam aan populariteit, vooral in de zomer. Een geboortekaartje met bloemen is dan ook perfect als je voor deze naam gaat.

Related Posts