Trouwen

Checklist voor je trouwkaart

Op je trouwdag wil je dat alles perfect verloopt. Dat start met de juiste informatie op je trouwkaart en zorgen dat er niets ontbreekt. Het is wel zo fijn als alle details kloppen, zodat er bij de gasten geen onduidelijkheden of vragen zijn. Om je hierbij te helpen, hebben we een handige checklist gemaakt met informatie die absoluut niet mag ontbreken op jullie trouwkaart. Lees snel verder.

Wie, wat en waar… onmisbaar op je trouwkaart

Het lijkt een open deur maar de namen van het bruidspaar, de trouwdatum en de locatie van de bruiloft zijn de belangrijkste items op jullie trouwkaart. Volgens de etiquette wordt de naam van de bruid als eerste genoemd, maar jullie kunnen natuurlijk je eigen indeling kiezen. Denk ook na over het gebruik van zowel voor- als achternamen voor extra duidelijkheid. Deze informatie kun je groot voorop de kaart plaatsen of aan de binnenzijde, rechts.

Dagprogramma: zo ziet je trouwdag eruit

Daarnaast is het handig om een dagprogramma op te nemen. Dit maakt meteen duidelijk voor welke onderdelen van de dag de gast is uitgenodigd. Vermeld hierbij duidelijk de aanvangstijden van elk onderdeel, zoals de ceremonie, receptie en het diner. Dit helpt om eventuele verwarring te voorkomen en zorgt ervoor dat iedereen op tijd aanwezig is. Door al deze informatie overzichtelijk en duidelijk op jullie trouwkaart te vermelden, kunnen jullie gasten zich optimaal voorbereiden op jullie grote dag, zonder dat er nog vragen hoeven te zijn. Je kunt de informatie ook met een los inlegkaartje bij je trouwkaart voegen.

R.S.V.P.: Répondez s’il vous plaît

Met een RSVP vraag je je gasten vriendelijk om te laten weten of ze aanwezig zullen zijn op jullie bruiloft. Dit helpt jullie om een idee te krijgen van het aantal gasten dat jullie kunnen verwachten. Het is ook gebruikelijk om een uiterlijke datum voor de RSVP te vermelden, zodat jullie op tijd alle details kunnen weten.

Cadeautip op je trouwkaart… doen!

Het voelt misschien een beetje gek om een cadeautip op je trouwkaart te plaatsen maar de meeste gasten vinden het heel fijn als ze weten wat ze kunnen kopen of geven. Door een cadeautip of -lijst toe te voegen, voorkom je dat je cadeaus krijgt waar je niets mee kunt of die niet naar jullie smaak zijn. Dit maakt het voor jullie gasten een stuk eenvoudiger en voor jullie veel leuker om cadeaus te ontvangen die jullie echt waarderen.

Dresscode of thema

Hebben jullie een thema of dresscode voor jullie bruiloft? Vergeet dan niet om deze duidelijk op de trouwkaart te vermelden. Dit zorgt ervoor dat al je gasten in dezelfde stijl gekleed komen, wat prachtige trouwfoto’s oplevert. Bovendien voorkom je dat mensen in hun alledaagse kleding op je bruiloft verschijnen. Een heldere vermelding van de dresscode helpt iedereen zich voor te bereiden en draagt bij aan de sfeer van jullie speciale dag.

Een ceremoniemeester is onmisbaar

Een ceremoniemeester is onmisbaar op jullie trouwdag. Deze persoon zorgt ervoor dat alles soepel verloopt en dat jullie je geen zorgen hoeven te maken over de details. Van het coördineren van de leveranciers tot het begeleiden van de gasten, een ceremoniemeester neemt veel taken uit handen. Door de contactgegevens van de ceremoniemeester op de trouwkaart te vermelden, weten jullie gasten precies bij wie ze terecht kunnen met hun vragen.

Dit zorgt voor een stressvrije dag, waarbij jullie alleen maar hoeven te genieten van elk speciaal moment. De aanwezigheid van een ceremoniemeester draagt bij aan een perfect georganiseerde en onvergetelijke bruiloft.

Related Posts