Trouwen

Drie trends voor trouwkaarten in 2024

Trouwkaart met chiffon lint

In 2024 zien we een opwindende evolutie in de wereld van trouwkaarten. Stel je voor dat je een trouwkaart ontvangt die niet alleen de details van de grote dag geeft, maar ook een voorproefje biedt van de sfeer en het thema van het evenement. De trends van dit jaar weerspiegelen de groeiende wens van stellen om hun liefde op unieke en persoonlijke manieren te vieren. Drie opvallende trends in trouwkaarten dit jaar zijn: trouwkaarten in unieke vormen, duurzaamheid en prachtige trouwuitnodigingen met echt lint.

Trouwuitnodiging in unieke vorm

Een opvallende trend in 2024 is trouwkaarten in bijzondere vormen. Stellen kiezen steeds vaker voor kaarten met originele stansvormen, doorkijkjes of losse labels. Deze creatieve ontwerpen voegen een speelse en persoonlijke touch toe aan de uitnodigingen, waardoor ze echt opvallen. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor een trouwkaart met een doorkijkje en een foto van jullie samen, voor een echt persoonlijke uitnodiging. Daarnaast zijn er pocketfold trouwkaarten, die uit meerdere losse kaartjes in een pocketfold mapje bestaan, waarin je veel extra informatie kwijt kunt over jullie speciale dag. Extra afwerkingen zoals goudfolie of hoogglans geven deze unieke ontwerpen een luxe uitstraling en maken de kaarten tot echte eyecatchers.

Foto pocketfold trouwkaart in groen en beige
Trouwkaart in labelvorm in donkerblauw met foto en spetters

Eco trouwkaarten voor een duurzame trouwdag

Natuurlijk speelt duurzaamheid steeds vaker een grote rol in de keuzes die we maken, gelukkig maar! Ook voor bruiloften kun je voor milieuvriendelijke opties gaan, zoals met duurzame trouwkaarten van gerecycled papier. Deze keuze weerspiegelt niet alleen een bewustzijn van de ecologische voetafdruk, maar voegt ook een uniek element toe aan de trouwkaarten. Het gebruik van natuurlijke materialen maakt elke kaart uniek en speciaal, terwijl het meteen bijdraagt aan een duurzame toekomst. Daarnaast zien we een opkomst van trouwkaarten met geïntegreerde QR-codes, die gasten naar digitale uitnodigingen of aanvullende informatie leiden. Zo kun je ook op een kleine of enkele trouwkaart alsnog verwijzen naar een plek met meer info over jullie bruiloft.

Eco trouwkaart tekst we do in sierlijke typografie
Duurzame trouwkaart met wilde bloemen in krans

Romantische finishing touch met echt lint

Strikken zie je op dit moment overal, in de mode, interieur en dus ook in de trouwwereld! Deze trend zet zich dus ook voort binnen de trouwkaarten. Je kunt met sierlijk chiffon lint een prachtige, grote strik maken en deze bevestigen aan je trouwkaarten. Of maak met lint een labeltje vast aan de uitnodiging. In ons assortiment bieden we verschillende soorten lint en touw aan waarmee je eenvoudig een romantische en originele finishing touch geeft aan jullie trouwkaarten. Het toevoegen van een strik of lint geeft de kaarten een extra dimensie en maakt ze nog specialer en persoonlijker!

Minimalistische trouwkaart met foliedruk en strik
Taupe trouwkaart met dagprogramma label

De trends van 2024 laten zien dat trouwkaarten meer zijn dan alleen een uitnodiging; ze zijn een voorproefje van de bruiloft en een reflectie van de persoonlijkheid en waarden van het bruidspaar. Of het nu gaat om innovatieve vormen, duurzame materialen, of decoratieve linten, deze trends bieden voor elk stel iets unieks en bijzonders om hun grote dag aan te kondigen.

Related Posts