Geboorte

Jongensnamen geïnspireerd door de zomer

Verwachten jullie deze zomer een zoon? Hier zijn wat zomerse jongensnamen om inspiratie op te doen. Deze suggesties zijn perfect voor een jongen geboren in juni, juli of augustus, maar er zijn natuurlijk nog veel meer mooie jongensnamen om uit te kiezen.

De naam Ravi is afkomstig uit het Sanskriet en betekent ‘zon’. Het is een naam die kracht, warmte en vitaliteit uitstraalt, geïnspireerd door de zon als symbool van energie en leven. Ravi is populair in verschillende culturen en wordt gewaardeerd om zijn eenvoudige en melodieuze klank. Het is dan ook niet zo gek om je zoontje Ravi te noemen als hij in de zomer geboren wordt. Een geboortekaartje met zon is dan ook de ideale combi.

De jongensnaam Kay heeft een eenvoudige en toch krachtige uitstraling. Het heeft diverse betekenissen afhankelijk van de cultuur: het kan ‘zee’ of ‘oceaan’ betekenen in het Hawaïaans en ook ‘schelp’ of ‘oceaan’ elders. Kay is een naam die zowel klassiek als eigentijds aanvoelt. Het kan ook worden gezien als een verkorte vorm van namen zoals Kayden of Kaleb. Dit leuke geboortekaartje met bootjes, zee en vuurtoren vinden wij heel mooi bij de naam Kai of Kay.

De jongensnaam August roept associaties op met de zomer, omdat het is afgeleid van het Latijnse ‘Augustus’, wat verwijst naar de maand augustus. Deze naam straalt een warme en zonnige sfeer uit, passend bij de de zomermaanden. Vandaar dat wij deze naam ook perfect vinden passen bij dit zomerse geboortekaartje met olifant en palmbomen.

De jongensnaam Lio heeft zijn oorsprong in verschillende culturen. Het kan afkomstig zijn van namen zoals Leonardo of Leon, waarbij ‘Leo’ staat voor ‘leeuw’ in het Latijn, een symbool van kracht en moed. Deze naam is de laatste jaren steeds populairder geworden vanwege zijn korte en krachtige klank. Wordt jouw kindje tussen 24 juli en 23 augustus geboren? Dan valt hij onder het sterrenbeeld Leeuw. Extra leuk natuurlijk om dan een geboortekaartje met leeuw te kiezen.

Related Posts