Trouwen

Geen uitnodiging, maar aankondiging: wij zijn getrouwd!

Jullie zijn getrouwd! Dit bijzondere nieuws moet natuurlijk gedeeld worden met al jullie vrienden en familie. Wanneer je je bruiloft niet kunt (of wilt) vieren met anderen, dan kun je in plaats van vooraf een trouwkaart, achteraf een mooie Wij zijn getrouwd kaart sturen. Zo stel je toch iedereen op de hoogte van jullie nieuwe status als getrouwd stel.

Trouwen in het klein

Vanwege de huidige gezondheidscrisis kun je op dit moment helaas niet trouwen zoals je dat misschien voor je zag. Een mooie ceremonie, gezellig diner en spetterend feest met een lange gastenlijst is nu niet mogelijk. Wel kun je elkaar nog steeds het jawoord geven met een klein gezelschap erbij, maar alleen als iedereen anderhalve meter afstand kan houden.
Wanneer jullie de trouwdatum liever niet verzetten en dus toch dit jaar gaan trouwen, dan kun je zo’n Wij zijn getrouwd kaart sturen naar iedereen die er helaas niet bij kon zijn. Een kaart met een mooie foto van jullie erop geeft een extra persoonlijke touch en zorgt ervoor dat ze toch een beetje het gevoel hebben dat ze erbij waren.

Elkaar stiekem het jawoord geven

Maar zo’n Wij zijn getrouwd kaart is niet alleen voor stellen die nu gedwongen in het klein moeten trouwen. Natuurlijk zijn er ook genoeg bruidsparen die niet zitten te wachten op een uitgebreide bruiloft met alles erop en eraan. ‘Elopen’, oftewel trouwen met z’n tweetjes, is al een tijdje trendy. Dit kun je in het geheim doen, ergens ver weg of gewoon thuis, maar dat hoeft niet per se. Het idee is in ieder geval dat de focus echt op jullie twee ligt en dat er alleen een ambtenaar en twee getuigen bij zullen zijn. En eventueel een fotograaf. Om dan toch iedereen te vertellen dat jullie in het huwelijksbootje zijn gestapt kun je ze een Wij zijn getrouwd kaart sturen.

Van aankondiging naar uitnodiging

Zijn jullie van plan om in de toekomst toch nog een feest te geven om de liefde te vieren? Vergeet dan niet op de kaart te vermelden dat er op een later tijdstip nog een trouwuitnodiging volgt. En wil je een extra persoonlijk tintje geven aan jullie Wij zijn getrouwd kaart? Voeg dan bijvoorbeeld een deel van jullie geloften toe aan de kaart of plaats er een mooie foto van jullie in bruidskleding op.

Hebben jullie toch besloten jullie trouwdatum te verzetten naar volgend jaar? Bekijk ook eens onze Change the date kaarten. We wensen jullie hoe dan ook een prachtige trouwdag toe!

Related Posts