Trouwen

Drukwerk bruidsdiner, waar moet je aan denken?

drukwerk bruidsdiner

Het bruidsdiner is het moment om even rustig te zitten en gezellig met elkaar te dineren aan prachtig gedekte tafels vol met bloemen, kaarsjes en schitterend servies. Je hebt dan ook even de tijd om met je gasten te praten en te genieten van een heerlijke maaltijd. Wellicht zijn jullie al lang van te voren gaan proeven bij de locatie om tot het perfecte menu te komen.
Het drukwerk dat je nodig hebt om je diner vorm te geven moet je natuurlijk ook ruim van tevoren bestellen. Denk aan de menukaarten, tafelnummerkaarten en tafelkaartjes met de namen erop.

Tafelindeling tijdens bruidsdiner is een must

Wil je op je bruiloft voor een groot gezelschap een bruidsdiner serveren? Dan is het heel belangrijk dat je vooraf een duidelijke tafelschikking maakt zodat je collega’s, vrienden en familie bij elkaar kunnen zitten. De indeling van de tafels hang je bij de entree van de eetzaal op. Met onze  tafelnummerkaartjes kun je op het midden van de tafel een kaart met een groot cijfer plaatsen. Op de tafelschikking ziet men wie er aan deze tafel kan plaatsnemen. Je ceremoniemeester brengt iedereen naar de tafels zodat alles geordend verloopt.

Tafelnummerkaartjes voor je tafelplan

Bij de tafel zelf kun je op het bord van de gast nog een tafelkaartje leggen met zijn of haar naam erop. Zo weet iedereen waar hij of zij zit en naast wie. Collega’s of familie die elkaar niet zo aardig vinden kun je dan mooi uit elkaar plaatsen. Deze kleine tafelkaartjes bestel je natuurlijk in dezelfde stijl als de rest van je trouwdrukwerk.

Menukaart, wat eten we tijdens het bruidsdiner?

Wat mag er dan verder niet ontbreken tijdens je huwelijksdiner? Juist: de menukaarten! De meeste mensen vinden het wel zo fijn om vooraf te weten wat ze gaan eten. Er zijn verschillende opties, een buffet is het meest makkelijke en informeel, dan kan iedereen opscheppen wat hij of zij lekker vindt, een menukaart heb je dan niet echt nodig.

Wil je een meer elegant diner waar niet iedereen steeds van tafel loopt? Dan kun je het beste voor een menu gaan met voor-, hoofd- en nagerecht wat aan tafel wordt uitgeserveerd. Check vooraf goed of iemand allergieën heeft of iets echt niet lekker vindt. Lange gezichten wil je natuurlijk niet aan tafel. Zo wordt jullie huwelijksdiner een heerlijk samenzijn met al jullie geliefden.

Menu en tafelkaartje

Related Posts