Trouwen

Trouwen zonder beperkingen: nieuwe versoepelingen in zicht!

Een bruiloft waarbij iedereen elkaar uitvoerig kan feliciteren, waarbij je met z’n allen heerlijk kunt dineren aan een lange tafel en waarbij ’s avonds het feest losbarst en de voetjes van de vloer gaan. Dat klinkt als iets heel gewoons, maar het afgelopen jaar zagen bruiloften er toch iets anders uit. Maar er is licht aan het einde van de tunnel! Er komen eindelijk weer versoepelingen aan.

Trouwen in corona tijd

Gaan jullie binnenkort trouwen? Dan houden jullie alle maatregelen en versoepelingen rondom corona waarschijnlijk nauwlettend in de gaten. Moet iedereen een vaste plek krijgen en een mondkapje op? En hoeveel gasten kunnen we uitnodigen? Allemaal vragen die voorbijkomen bij het plannen van een bruiloft tegenwoordig. Maar daar gaat iets van verandering inkomen. We zijn er nog niet helemaal, maar met de komende versoepelingen kan jullie aanstaande trouwdag er zomaar heel anders uit gaan zien.

Coronatoegangsbewijs voor je bruiloft

Vanaf aanstaande zaterdag (26 juni 2021) gaan er nieuwe versoepelingen in. Op dit moment zitten er nog beperkingen op de hoeveelheid gasten die je kunt uitnodigen en moet iedereen 1,5 meter afstand houden. Maar deze maatregelen kun je – met een aantal voorwaarden – compleet loslaten! Dat betekent geen vaste plaatsen meer voor de gasten, geen mondkapjes en gewoon een feestje zonder afstand. Hoe fijn is dat?

Om zo’n bruiloft zonder 1,5 meter afstand te kunnen vieren moeten alle genodigden een geldig coronatoegangsbewijs hebben. Zo’n toegangsbewijs kun je via coronacheck.nl of via de CoronaCheck app regelen. Uiteraard moeten mensen wel thuisblijven bij eventuele klachten zoals koorts of benauwdheid.

Drie geldige toegangsbewijzen:

1. Een negatieve testuitslag van maximaal 40 uur oud.
2. Een vaccinatiebewijs. Het is in de week van 21 juni mogelijk om een vaccinatiebewijs te downloaden in de CoronaCheck app.
3. Een herstelbewijs. Begin juli is het mogelijk om een herstelbewijs te downloaden in de CoronaCheck app.

Inlegkaartjes voor bij je trouwkaarten

Om al deze informatie duidelijk te communiceren aan je gasten kun je een mooi, bijpassend inlegkaartje toevoegen aan je trouwkaarten (of deze nasturen wanneer de uitnodigingen al de deur uit zijn gegaan). Zo weet iedereen wat ze van tevoren moeten regelen om aanwezig te kunnen zijn op jullie speciale dag en voorkom je teleurstellingen op de dag zelf. Neem een kijkje bij onze inlegkaartjes en pas deze eventueel zelf aan om ze perfect bij je trouwkaarten aan te laten sluiten.

Hopelijk kunnen er nu weer veel stellen in het huwelijksbootje stappen inclusief spetterend feest!

Related Posts