Kerst

Het is bijna weer zover kerst!

December staat bekend als de gezelligste maand van het jaar. We beginnen de maand met het sinterklaasfeest, vieren kerst en sluiten het jaar af met champagne en vuurwerk. Het kerstgevoel is een speciaal gevoel en daarom vinden wij kerst de leukste en mooiste tijd van het jaar!

De decembermaand, een en al kerstsfeer

Met het korter worden van de dagen beginnen we uit te kijken naar de gezelligheid van de kerstperiode. Niet zo gek, nu de winkelstraten en -etalages feestelijk worden verlicht en huizen feestelijk worden versierd met duizenden glimmende lichtjes. Overal ter wereld vind je sfeervolle kerstmarkten waar twinkelende kerstlichtjes en de geur van glühwein, chocomel en warm gebak je geestelijk en lichamelijk verwarmen.

Kerst is hèt moment om bij elkaar te zijn. Sfeer, gezelligheid en samen zijn met dierbare mensen is waar het met kerst om draait. We halen herinneringen op en lachen, huilen en genieten met elkaar. Kerst is van gezellig bij elkaar op de bank, tot aan bordspelletjes doen, een heerlijke wandeling en gezamenlijk eten. En de dierbaren die je niet kunt zien dit jaar stuur je uiteraard een mooie kerstkaart.

Het traditionele kerstkaarten versturen

Het blijft natuurlijk niet bij lichtjes; de winkels puilen elk jaar uit van geweldige kerstdecoraties. Met kerst mag je even helemaal uitpakken. Je huis krijgt een tijdelijke make-over. Je koopt een kerstboom of zet een kunstkerstboom neer en hangt hem vol schitterende kerstversiering. En we sturen naar familie, vrienden en bekenden de allermooiste kerstkaarten voor 2022!

De keuze in kerstkaarten is enorm gevarieerd. Van meer traditionele kaarten met een prachtig winters landschap tot hypermoderne exemplaren. Bij Koningkaart kun je terecht voor al deze opties. Met meer dan 3000 ontwerpen is er echt wel een kerstkaart te vinden die bij jullie past. En weet je het toch niet dan heb je ook de mogelijkheid om helemaal zelf je kerstkaart te maken, of in ieder geval een eigen persoonlijke tekst erop te plaatsen en een eigen foto. Zo maak je je eigen persoonlijke kerstkaart.

Hoeveel kerstkaarten versturen we elk jaar?

In de VS worden er jaarlijks 2 miljard kerstkaarten verstuurd, in de UK zijn het er ongeveer 900 miljoen en in Nederland worden er per jaar ongeveer 130 miljoen kerstkaarten verstuurd. Voor Nederland betekent dit rond de 39 kerstkaarten per huishouden. Sturen jullie kerstkaarten rond?

Welke teksten zijn het populairst op een kerstkaart?

Dat zijn de Engelstalige zinnen.  ‘Merry Christmas’ scoort 53%, ‘Happy Holidays’ 21% en ‘Season’s Greetings’ 12%. Op onze website vind je persoonlijke kerstkaarten die je naar eigen wens kunt aanpassen in onze handige online ontwerptool. Zo hebben wij stijlvolle ontwerpen met waterverf illustraties, maar ook hippe kaarten met kerstfoto’s, kerstballen en sneeuwsterren. Hieronder zie je een kleine impressie van onze ontwerpen.

Koningkaart wenst je alvast een magisch kerstfeest en een Happy New Year!

Related Posts