Trouwen

Een mooie herinnering aan jullie dag: gastenkaartjes

Je hoort het vast wel vaker: een bruiloft vliegt voorbij. Voor je het weet is de dag waar je zo lang naartoe hebt geleefd voorbij. Door alle spanning en emoties vliegt de tijd en word je als bruidspaar een beetje geleefd. Gelukkig zijn er meerdere manieren om jullie dag vast te leggen voor later. Zo kun je op een rustig moment de dag herbeleven en even goed tot je door laten dringen hoe bijzonder jullie bruiloft eigenlijk was. Laat jullie gasten bijvoorbeeld een gastenkaartje invullen!

Een persoonlijk gastenkaartje

Een gastenkaartje is een kaartje waarop al jullie vrienden en familie iets kunnen schrijven. Dit kunnen simpelweg hun wensen voor jullie of een lieve groet zijn, maar je kunt ze ook een invulkaart geven met een aantal vragen erop. Vraag bijvoorbeeld naar hoe ze jullie kennen, wat hun leukste herinnering is aan jullie en of ze nog leuke date tips hebben voor jullie als kersvers getrouwd stel. Of laat je gasten een leuk nummer aanvragen voor tijdens het feest. Je kunt de vragen persoonlijk afstellen op jullie als koppel en op de sfeer van jullie trouwdag. Daarnaast kun je de vormgeving van de kaartjes laten aansluiten op het andere drukwerk, zoals jullie trouwkaarten of bedankkaartjes.

Tijdens het trouwfeest of na de ceremonie

Jullie kunnen zelf bepalen wat een goed moment is om de kaarten te laten invullen. Misschien is dat voor jullie wel na de ceremonie, wanneer jullie er nog even tussenuit glippen om een paar foto’s te gaan maken. Wanneer je vrienden en familie een drankje doen en wachten op jullie, kunnen ze de kaartjes invullen. Een ander goed moment kan zijn tijdens het feest. Na een dansje en een drankje is iedereen iets losser en krijg je misschien wel extra persoonlijke of grappige berichtjes. Het voordeel van gastenkaartjes in plaats van een gastenboek is dat je geen lange rij voor het gastenboek krijgt en iedereen de kans krijgt iets voor jullie op te schrijven.

Een herinnering voor later

Maar waar laat je die gastenkaartjes dan? Er zijn allerlei creatieve manieren te bedenken om de kaartjes te verwerken in jullie dag. Misschien kun je je gasten de kaartjes in een boompje laten knopen met een lintje, aan een slinger laten hangen met een knijpertje of in een brievenbus laten stoppen. Achteraf kun je de kaartjes in een mooi doosje bewaren om die er af en toe bij te pakken en terug te lezen. Wanneer je ervoor kiest je gasten iets te laten voorspellen over jullie toekomst is het een leuk idee om de kaarten in een tijdcapsule te doen. Dit kan een simpel houten kistje zijn dat je dicht timmert, maar er zijn ook speciale capsules te koop voor momenten zoals deze. Open de tijdcapsule pas na vijf, tien of twintig jaar en zie of hun voorspellingen zijn uitgekomen. Voor welke vorm of soort je ook gaat: gastenkaartjes zorgen sowieso voor een mooie herinnering voor later.

Related Posts