Trouwen

Trouwkaarten met handlettering

trouwkaarten handlettering

Iedereen kent die inspirerende quotes wel, die geschreven zijn met de mooiste sierlijke letters. Deze quotes zijn vaak handgeschreven met pennen en stiften, het wordt ook wel ‘handlettering’ genoemd; het tekenen van mooie letters in verschillende stijlen, maten en kleuren. Het is een enorme hit en je ziet het tegenwoordig overal. Ook bij Koningkaart  zijn we/is de ontwerper aan de slag gegaan met het maken van deze stijlvolle illustraties.

Veel meer dan alleen typografie

De trouwkaarten met handlettering zijn alles behalve saai. Het is namelijk veel meer dan een kaart met alleen maar typografie, er worden teksten en illustraties gecombineerd. Je kunt het zien als schrijven en tekenen tegelijk, het is dan ook niet letterlijk een handschrift overnemen en uitwerken, maar echt met de hand tekenen. Het is eigenlijk een stukje kunst, waarbij sierlijke letters worden samengevoegd met unieke illustraties.

Hoe gaat het in z’n werk

Alle letters worden met de hand geschreven en uitgewerkt. Allereerst wordt er geschetst met potloden om een idee te creëren. Vervolgens worden deze schetsen omgezet in een ontwerp; het wordt definitief getekend. Als dit goed is wordt het ontwerp digitaal gemaakt. Hier worden de laatste puntjes op de i gezet. Er worden teksten getypt aan de binnenkant van de kaart, foto’s toegevoegd en de achtergronden krijgen een kleurtje.

Persoonlijk en uniek

Er wordt veel aandacht besteed aan de trouwkaarten. Ze worden met persoonlijk contact op maat gemaakt. Je kunt een ontwerp uitkiezen op de website onder het kopje ‘trouwen’ en ‘handlettering’. Daarna kun je de kaarten bewerken met eigen teksten en kun je aangeven welke namen getekend moeten worden. Hier gaat de ontwerper dan meteen mee aan de slag. Je kaart is op deze manier super persoonlijk en uniek.

Ben jij net zo enthousiast over deze trend als wij? Neem dan snel een kijkje op de website en laat je verrassen door de verschillende ontwerpen. Je kunt een gratis proefdruk bestellen om het kaartje in eigen handen te bekijken, zo zie je hoe mooi het ontwerp in het echt is.

Related Posts

No Comments

Leave a Reply