Trouwen

Het effect van corona op de trouwbranche

Normaal gesproken zijn de lente en zomer de meest populaire seizoenen om te trouwen. Van maart tot september stappen honderden verliefde stelletjes in het huwelijksbootje. Dit jaar is het helaas anders. Dat is niet alleen vervelend voor al die bruidsparen, maar ook voor iedereen die werkzaam is in de trouwbranche. The Perfect Wedding deed onderzoek onder leveranciers om te kijken hoe de trouwbranche er op dit moment voor staat.

Groot effect op bruidsparen en leveranciers

De conclusies zijn niet heel rooskleurig. Driekwart van de bruidsparen hebben hun bruiloft geheel of gedeeltelijk verplaatst en dat zorgt voor veel gemiste of uitgestelde omzet. Bijna 40% van de leveranciers (denk aan trouwlocaties, fotografen en weddingplanners) zien geen licht aan het einde van de tunnel en denken het einde van het jaar niet te zullen redden. Ook bij Koningkaart merken we uiteraard het verschil met voorgaande jaren. Vanaf maart zijn er tientallen stellen die hun bruiloft hebben uitgesteld of geannuleerd en dat zien we terug in de bestellingen van trouwkaarten. Gelukkig merken we dat het langzaamaan weer op gang komt en dat toch veel van jullie weer beginnen met het plannen van deze bijzondere dag.

Van Change the date tot Wij zijn getrouwd kaarten

We proberen er alles aan te doen om mee te denken met stellen die hun bruiloft moeten verzetten. Zo bieden we Change the date kaarten aan met 50% korting, zodat je gemakkelijk aan alle gasten kunt laten weten dat jullie bruiloft verplaatst is. Ook hebben we inmiddels Wij zijn getrouwd kaarten in ons assortiment. Naast dat je deze kunt versturen na een ‘elopement wedding’, komen ze ook van pas na een intieme ceremonie zonder gasten in verband met de huidige maatregelen. Ook andere trouwleveranciers denken na over creatieve oplossingen. Er worden dansvloeren gemaakt met verlichte vlakken waar je makkelijk op 1,5 meter kunt dansen, er zijn nu speciale stokjes om glazen mee aan te rijken en er worden kleine concertjes gegeven door bands tijdens het diner in plaats van tijdens het feest. Er zijn genoeg opties om toch nog een geweldige trouwdag te kunnen vieren!

Hoopvol de toekomst in

De onzekerheid over hoe het nu verder gaat maakt het voor bruidsparen en voor de trouwbranche heel lastig. Flexibiliteit en creativiteit komen nu dus heel goed van pas. Ondanks alles zijn we hoopvol en kijken we uit naar een mooie toekomst vol prachtige bruiloften. We denken graag met jullie mee en hopen dat jullie binnenkort een geweldige dag zullen beleven!

Related Posts