Algemeen

Ontwerp je eigen kaartje!

Koningkaart staat vol met lieve geboortekaartjes, trendy trouwkaarten en originele uitnodigingen. En zelfs voor kerstkaarten kun je bij ons een kijkje nemen. Maar wat als je tussen al die ontwerpen toch niet het perfecte kaartje kunt vinden? Geen probleem! Wist je namelijk dat je ook je eigen kaarten kunt ontwerpen bij ons? Van een blanco begin tot een papieren kaart door de bus: doe het zelf!

Van begin tot eind zelf vormgeven

Met onze handige designtool kun je je eigen kaart ontwerpen. Of je nu gasten wilt uitnodigen voor een jubileumfeestje, babyshower of bruiloft of dat je misschien de geboorte van je kindje wilt aankondigen: met de designtool kun je iets maken dat helemaal naar je zin is. Dat is niet alleen heel leuk om te doen, je weet zeker dat niemand anders dezelfde kaart als jij zal versturen. Je kunt het ontwerp volledig personaliseren en zo krijg je uiteindelijk een uniek en origineel eindresultaat.

Maar waar begin je? Met dit stappenplan kun je gauw aan de slag met het vormgeven van je eigen trouw-, geboorte- of kerstkaarten.

Stap 1. Kies het kaartformaat
Ga je voor een enkel en vierkant kaartje of toch voor een luikvouw? De keuze is aan jou. Denk aan hoeveel ruimte je nodig hebt voor alle informatie, maar vergeet ook niet: een dubbel (of luikvouw) kaartje kan zwaarder zijn dan een enkel kaartje en zo zou je meer postzegels nodig kunnen hebben om de kaartjes te versturen.

Stap 2. Kies een achtergrond
Je kunt voor een achtergrondkleur kiezen, maar er staan ook verschillende achtergronden in onze designtool. Denk aan een waterverf achtergrond of een leuk patroontje.

Stap 3. Tijd om te ontwerpen
Kies je favoriete illustraties in ons Illustratie mapje of voeg een eigen afbeelding toe bij ‘Foto uploaden’. Met behulp van verschillende illustraties, icoontjes en foto’s kun je je kaart helemaal zelf vormgeven.

Stap 4. Voeg de tekst toe
Of het nu een trouwdatum, de naam van je aanstaande kindje of een kerstgroet is: natuurlijk mag een tekst niet missen op een kaart. Kies een lettertype, de grootte en uitlijning van de tekst en verplaats deze eenvoudig naar de juiste plek in je ontwerp.

Stap 5. Controleer je ontwerp
Ben je helemaal tevreden over je ontwerp? Check dan nog even goed alle teksten op spelfouten. Of ben je misschien nog belangrijke informatie vergeten? Kijk ook of alle achtergronden en afbeeldingen doorlopen over de snijrand (het grijze kader rondom je ontwerp), maar dat teksten een stukje verwijderd staat van diezelfde snijrand.

Stap 6. Bestel een proefdruk
Bestel met de code GP135 je eerste proefdruk gratis! Zo kun je zien of je ontwerp helemaal naar je zin is, maar ook of de papiersoort en het formaat er goed bij passen.

Stap 7. Maak aanpassingen
Zie je toch nog een foutje of wil je nog iets aanpassen in je ontwerp? Dat kan! Gebruik de designtool om je laatste wijzigingen te maken. Heb je nog vragen? Stel ze gerust even via de mail of bel onze klantenservice voor hulp.

Stap 8. Bestel je kaarten
Je bent helemaal klaar om te gaan bestellen! Vergeet je geen enveloppen te bestellen? En wat denk je van mooie, bijpassende sluitstickers? Bestel je voor 12 uur op een werkdag, dan verwerken en verzenden wij je bestelling diezelfde dag. In de regel betekent dat dat je de kaarten de volgende dag in huis hebt. Heb je kaarten met foliedruk besteld? Dan duurt het een dagje langer.

Heb je vragen over het zelf ontwerpen van kaartjes? Ons team van designers staan klaar om advies te geven. Veel plezier met het maken van je eigen ontwerp, of het nu gaat om trouwkaarten, geboortekaartjes of kerstkaarten. Wil je foliedruk op je kaart toepassen? Neem dan even contact met onze klantenservice op.

Related Posts