Kerst

Kerst, het mooiste feest van het jaar

Als we december zeggen dan denken we gelijk aan de gezelligste en laatste maand van het jaar. In het begin van de maand hebben we sinterklaas, dik twee weken later is het kerstmis en we sluiten het jaar af met champagne, oliebollen en vuurwerk. Voor veel mensen is dit de mooiste periode van het jaar met veel tijd voor de familie en het gezin.

Kerstmis barst van de kersttradities

Als er iets is waar we kerst ook mee associëren dan zijn het wel de kersttradities. Het begint natuurlijk met de versierde kerstboom in de huiskamer. Als de Sint nog maar net het land uit is mag het! Dus vanaf 6 december kun je starten met het optuigen van de kerstboom. De kerstcadeautjes die we vervolgens voor elkaar kopen leggen we onder de kerstboom. Op kerstavond kijken we met z’n allen ‘All you need is love’ met Robert ten Brink om aansluitend naar de kerstnachtmis in de kerk te gaan. De volgende ochtend starten we met het gezamelijk kerstontbijt met kerst stolletjes, croissants en kersttulband. ’s Avonds gaan we lekker met z’n allen gourmetten, in de foute kersttrui gevolgd door de kerstcadeautjes uitpakken en daarna samen spelletjes doen. Wat een heerlijke dagen zijn het toch, we hebben er nu al zin in.

De grootste traditie van allemaal… de kerstkaarten

Dan is er nog één belangrijke kersttraditie die nog niet genoemd is… en dat zijn de kerstkaarten! Deze traditie om met kerstmis familie en vrienden een mooie kerstkaart te sturen is sinds vorig jaar weer helemaal terug. Afgelopen jaren werden er steeds minder kerstkaarten verstuurd, maar dankzij de coronalockdown hebben we elkaar weer massaal een kaart gestuurd om elkaar een hart onder de riem te steken. En zo is deze traditie ook weer in ere hersteld en hebben we weer onze mooie slinger met kerstkaarten hangen.

Adventskalenders bij onze buurlanden

Een andere traditie die eigenlijk uit onze buurlanden Duitsland en Oostenrijk is komen overwaaien zijn de adventskalenders. Ieder jaar zie je in steeds meer winkels dat ze aangeboden worden. Deze week zagen we zelf een sinterklaas kalender! Een adventskalender telt af van 1 december tot kerst, dus haal hem snel in huis. Onze adventskalenders bevatten Tony’s Chocolonely chocolaatje en kun je helemaal zelf personaliseren. Hoe leuk is dat. Foto’s plaatsen, kleuren aanpassen en een persoonlijke tekst erop. Wie verras jij?

Related Posts